Boys are back in town!

Fyfan, galet nice om man säger så!  Alperna is da schiet. 4 av 6 skiddagar var det helt perfekt väder. Det var en rätt lugn resa om man säger så, var ju mer eller mindre en familjeresa än en dräpar-resa. Träffade några sköna orginal, några som bara var sköna och åt gott. Hann givetvis med att hitta massa saker jag stör mig på, dock låg inte fokus på det, men det går inte att inte tänka på det.

Sopor i skidbacken. Det finns för många sopor på både skidor, snowboard och konstigt nog snowblades. För det första så åker alla sopor och sladdar sönder backarna, så när man kommer på eftermiddagskvisten så är det isigt i mitten och högar med uppsladdad snö på sidorna. Det gör det typ omöjligt att åka vettigt. Sen ska man som sopa givetvis slänga sig ut i de svarta och röda backarna, även fast man inte kan ta sig ner någorlunda bra för en blå. Hur man sen kan vara värdelös på snowblades gör mig rädd. Det är sjukt lätt (men mest tråkigt) att åka blades. Idioter. Sen är det lite så med sopor i backen att de är oberäkneliga, de tänker inte när de åker - vilket leder till att man inte kan försöka ana vad de ska göra här näst. Dessutom har de ingen koll bakåt. Scary!

Brist på respekt. När man är bosatt nere i Alperna så är det klart att man inte har brottom ut i backen på morgonen, man har ju ändå så många bra skiddagar i bra backar. Är man på besök i, som i vårt fall, en vecka så vill man ju utnyttja alla sekunder som finns. Att man då inte är klar när vi kommer för att hämta folket i avtalad tid och att man dessutom har massa ärenden att ta itu med efter att vi väl kommit till liften, men innan vi satte oss i den gör mig vansinnig! Planering, planering och planering!

Stopp i backen. Åker man till Alperna så är det ju en vesäntlilg skillnad på längden på backarna. Vad är det då för syfte att stanna 5 gånger innan man har kommit ner? Kör tills du inte orkar, sen kan du vila lite för att sedan köra på. Annars kan man ju lika gärna härva i Järvsö eller någon annan svensk backe.

Tillbaka till vardagen i alla fall. Nyår närmar sig, sweet! Annars händer inte mycket, är kvar i Stockholm och idag blev det en hel del kläder som inhandlades. Man kan inte klaga! I morgon bär det norr ut igen, skönt på ett sätt, tråkigt på ett annat!

Nu blir det lite UFC och sen bingen!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0