Framtiden, en oviss del av vardagen

Planer, drömmar och mål får man väl hoppas att alla har. Till det hör att man är öppen för förslag, är lite naiv och impulsiv. Där är kanske en bra blandning, sen bör man omge sig med människor man gillar. Framtiden, å så mäktig, inte för att man ska tänka för mycket på den när man lever. Lev i nuet, men ha framtiden i kikaren. Visst följer det konsekvenser av ens handlingar, ibland bör man tänka efter före, medans man andra gånger bara ska köra.

Just nu flyter det runt en hel del tankar om framtiden. Vad ska man göra? Vart ska man göra det? Inte så att jag känner någon form av ångest, men ibland skulle det vara skönt med ett spikat datum, att då ska jag göra det. Låt magen vara din kompass och kör dit det känns rätt. Låt andra påverka dig, men inte bestämma över dig. Något som har slagit mig är hur vissa verkligen investerar hela sina själar och sina liv i vissa saker. Om denna saken nu misslyckas så förlorar du en stor del av dig själv i samband med det. Tänk all tid och energi du, ödslat är fel ord, lagt på just det här. Du trodde så starkt på det du gjorde och nu står du där tomhänt. Fast ändå inte. Du har förmdoligen fått så mycket tillbaka, ett pris som i längden kanske är värt att leva med. Undrar om tomhetskänslan blir större när man faktiskt är klar med sitt projekt... Jag menar, då är man ju klar. Vad ska man nu göra? Leta något nytt att sträva efter, men som alla vet är det alltid godast första gången.

Finn dig själv och följ den väg du blir visad. Någon gång finner du rätt, men frågan kvarstår, vad hade hänt om du valt vänster i stället för höger? Bara tanken klyver dig och du lever i ständig undran. Glöm tanken och var nöjd med den väg du valt, den har gjort dig till den du är.

Allt för många glömmer att älska sig själva, snälla, gör inte det.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0